Nyheter
 

Start

Presentaion

Nyheter

Anläggningen

Hästar

Kontakt

Arkiv

Länkar

Till salu


2012-10-16  Snopet

Så här på hösten hade vi tänkt att Fun Dancer skulle ha startat i ett par häcklöp men så blev inte fallet. Inte ens den sista möjligheten att starta den 28 oktober verkar falla på plats. Detta trots att träningen de sista två månaderna har gått riktigt bra med många fina kontrollerade galopper på gräs nästan varje dag.

Nu föll det helt plötsligt på hoppningen istället, eller kanske egentligen inte ens det. I helgen var vi i nämligen på Täby Galopp för att hinderträna lite efter tävlingarna som ridits tidigare på dagen och tanken var väl att Fudde skulle bli godkänd från officiellt håll för start i hinderlöp. Problemet var bara att när han Fudde väl kom in på banan så var han riktigt spänd och slappnade inte av förrän han var tillbaka i boxen igen. Hoppningen blev på grund av det inte direkt lysande så vi fick rådet att inte anmäla till hinderlöpet den 28 oktober.

Nu var förhållandena inte direkt de bästa, det var fullt med folk på banan(de gick runt och lappade ihop banan) och hästar som reds både i alla riktningar (d.v.s mötande trafik). Så vårt intryck var att det mest blev blandade småhopp med påtvingade stopp och inte en sekvens av hopp, som i ett löp, som vi tyckte att träningen skulle gå ut på. Huruvida någon officiell person såg Fuddes insats vet vi inte men vi blev i alla fall rejält besvikna, inte på Fudde, utan bara i största allmänhet.


2012-08-03  Kotledsvrickning

Tyvärr har vi drabbats av ett litet bakslag då Fun Dancer för ett par veckor sen lyckades vricka sin kotled när han hade sin dagliga hagvistelse. Han har nu vilat och medicinerats och är fri från hälta så träningen kan återupptas lite försiktigt.

Innan skadan uppstod fick han en chans att testa häckarna på Täbygalopp. Precis när han kom ut på banan började det naturligtvis ösregna men ett varv i ganska högt tempo blev det i alla fall. Egentligen hade Tobias Hellgren, som red, inte planerat det så men regnet gjorde tyglarna hala och FD ville springa...

Efter lite betänketid enades vi alla om att det inte skada med lite mer skolning innan en start kunde bli aktuell.

Efter skadan har vi beslutat att ändra våra hagrutiner, i stort sett alla skador som våra hästar drabbats av är hagrelaterade, så en liten uppstramning känns nödvändig.

 


2012-07-04  Helg=Hinderträning

Även den här helgen åkte vi till Strömsholm för att träna Fun dancer på hinder. Den här gången var "Fudde" på betydligt bättre humör, förra gången sparkade han nämligen av sig båda bakskorna under transporten dit, så resultatet av denna helgs träningssession blev väldigt positivt. Tobias lät även Fudde testa på några fältävlanshinder vilket han klarade galant. Här nedan följer en filmsnutt från Strömsholmsresan (som synes så var det inget akut behov av vattning där).2012-06-25  Hinderträning i Strömsholm

I helgen var vi hem till galopptränaren Dennis Persson för att träna Fun Dancer på hinderparken i Utnäs. Hinderjockeyn Tobias Hellgren red och hoppade med Fudde över häckar för första gången. Förutom hinderträningen fick vi en mängd matnyttiga råd som vi tacksamt tog emot.

Hur klarade sig då Fudde i sin premiär på EasyFix häckarna då? Jo det gick ganska bra, han tenderar dock till att vara en aning nonchalant, men det ska tränas bort.

Vi har haft funderingar på att starta Fudde i en häcklöpning nu i juli men allt eftersom tiden har gått så har vi bestämt att september känns mer lämpligt.

Slutligen vill vi tacka Dennis och Tobias som ställer upp och hjälper till med att både låna ut hinderpark, erfarenhet och sin tid så att vi ska kunna förebereda Fudde på bästa sätt.


2012-05-04  Progressrapport

Efter en långdragen och ganska lerig vår börjar det nu äntligen torka upp. Fun Dancer har tränats på allvar ett tag nu och det är ömsom vin ömsom vatten.

Hoppningen har så här långt funkat bra, vi löshoppat mycket och långsamt ökat svårighetsgraden. Hoppningen med ryttare har också fungerat bra och snart planerar vi att låta en hinderryttare få testa honom. Vi kan konstatera att Fun Dancer förmodligen inte kommer att ha något problem med häckar även om han är lite nonchalant med att lyfta på benen ibland. Det tycks dock vara så att han skärper sig när höjden på hindren blir lite högre.

På banan är det både positivt och negativt. Han galopperar gärna alldeles för fort, i alla fall för våran lilla bana och han är dessutom stark som ett lokomotiv så fartregleringen blir en pärs. Oftast flåsar ryttaren mer än han gör efter ett träningspass. Förhoppningsvis tyder det på att han är ganska OK rent konditionsmässigt men eftersom galopprundorna blir ganska korta av ren självbevarelsedrift (ur ryttarens synvinkel) så är det svårt att säga. Förhoppningsvis så blir rundorna mer avslappnade snart.


2012-03-01  Personlighetsprofiler på hästar

Fun dancer och Kurtan är hagkompisar men de är helt olika personlighetstyper.

Fun Dancer påminner lite om Clint Eastwood i någon westernfilm, lite kärv men gör det mesta rätt.

Kurtan däremot får gestaltas av Mr. Bean, underhållande men kanske inte alltid så lätt att ha att göra med.

I övrigt har vi kommit igång med ridningen av Fun Dancer. Underlaget har visserligen varit under all kritik, det har mestadels varit ett tunnt lager snö med is därunder. I ren frustration saltade vi upp en travvolt på grus så att vi åtminstone kunde göra någon form av träning. Han har provat att skritta och trava över bommar och faktiskt gjort något lågt språng över ett minihinder också. Så här långt kan vi säga att det ser lovande ut, Fun Dancer verkar ha ett stabilt psyke och gör det mesta utan att tveka.


2012-01-23  Återstart

I brist på galopprelaterade nyheter har det varit tyst på hemsidan, under 2011 hände det nämligen inte mycket på den fronten. Däremot har det hänt andra saker, bland annat en knäoperation och att vi har byggt en paddock.

Men nu har vi faktiskt lite roliga nyheter! I helgen köpte vi hästen Fun Dancer av Stall Erstavik. Fun Dancer har som bäst haft formtal 81 och har nu formtal 72. Under 2011 har han i princip vilat p.g.a att man upptäckte att han inte varit helt frisk under de senaste starterna. men nu är han helt friskförklarad sedan några månader.

Vi ska nu sätta igång honom och sen planerar vi att främst starta honom i häcklöp.

En annan sak som också är på tapeten är att vi ska flytta till en annan gård. Inte för att vi inte trivs här utan helt enkelt för att får överta en släktgård med lite mera mark än vi har här. Men det sker tidigast i sommar.